Tesla Model S ovenkahvojen korjaukset
Etenkin 2012-2015 -välillä valmistetuissa Tesloissa (Model S) ovenkahvat hajoavat melko usein.

Teslan ovenkahvan mekanismi on toimiessaan hieno, mutta alkuperäisen kokoonpanon kova johdotus ja heikkolaatuinen paddle gear tekevät mekaanisen kulumisen seurauksena kahvasta nopeasti toimimattoman. Mitäs sen jälkeen kun takuuaika on mennyt umpeen? Ja tiesitkö, että ovenkahvan voi korjata myös muualla kuin Teslan omassa huollossa? 

Vielä muutama vuosi sitten kahvan korjaaminen maksoi tuhat euroa kappaleelta, mutta nyt onneksi homma hoituu jo huomattavasti halvemmalla. Takuuajan jälkeen ovenkahvat voi siis korjata myös kalliin alkuperäisosan sijaan 3. osapuolen valmistamalla korjaussarjalla, jonka kustannukset jäävät huomattavasti alhaisemmaksi. 

Useinkaan koko mekanismia ei tarvitse lähteä vaihtamaan, vaan riittää kahvan johdotuksen ja paddle gearin vaihtaminen, niin kahva toimii taas huomattavasti alkuperäistä pidempään. Käytämme korjauksessa rosterista tehtyä paddle gearia ja silikoni pinnotteista johtoa. Rosterinen paddle gear kestää mekaanista kulutusta paremmin ja silikoni pinnotteinen johto ei pääse samalla tavalla kovettumaan.

Ja vielä muutama vinkki Teslan ovenkahvojen kanssa pärjäämiseen:
Jos kyseessä on ovenkahvan jäätyminen,  kahvaa voi yrittää lämmittää lämpimällä vedellä täytetyllä tiivillä vesipussilla. Kovalla pakkasella on kuitenkin järkevää lämmittää auto huolella, jolloin myös kahva ehtii lämpiämään ennen sen käyttöä. Joskus myös ohjelmistopäivitys saattaa aiheuttaa yksittäisen kahvan hetkellisen toimimattomuuden. Tähän voi olla avuksi auton täysi sammuttaminen power off-toiminnolla 10 minuutiksi. 

Nissan Leaf - akun ylikuumeneminen
Tietyissä Nissan Leaf-malleissa akku ylikuumenee kuumalla säällä pikalatausten yhteydessä.